Alibaba Logo

Alibaba och Lending Club ingår samarbete om finansiering för småföretagare

Företagen bakom de kanske hetaste börsnoteringarna 2014 slår ihop sina påsar – för att hjälpa Amerikanska småföretagare att finansiera sin inköp via Alibaba.

Om inte tidigare så slog sig Alibaba in i de flestas medvetande genom att stå för världens genom tiderna största börsnotering (25 miljarder dollar) under hösten 2014. I samma veva börsnoterades en av världens största marknader för person-till-person-lån, Lending Club, för 1 miljard dollar.  I tisdags meddelade de båda företagen att de har ingått ett samarbete, och näringsidkarna på Alibaba kan se fram emot enklare lån till förmånliga räntor med Lending Clubs person-till-person-lån . Upp till 300.000 dollar kan företag ansöka om, givet att pengarna går till inköp via Alibaba.

“Vi vill göra finansiering så effektivt som möjligt för de miljoner amerikanska inköpare som sköter sina affärer genom Alibaba.com, och är glada att kunna leverera Lending Clubs enkla, transparenta och kostnadseffektiva finansieringsprodukt till dem” – Michael Lee, Alibaba.

Enligt Lending Clubs grundare, Renaud Laplanche, Kommer den nya lösningen att erbjuda småföretagare räntor från 0,5 % i månaden – Mindre än hälften av vad vanliga banker erbjuder.

För mer info: Lending Club Pressrelease

Besök oss på www.lendify.se för att bli en del av revolutionen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *