ladda ned

Lendify söker en interim CFO

Interim Search har fått i uppdrag att tillsätta en interim CFO till Lendify, ett företag som erbjuder en marknadsplats för lån mellan privatpersoner. Företaget ägs av affärsänglar och venture capital-bolag, är under kraftig tillväxt och har som ambition att fortsätta förändra marknaden för lån och utmana bankerna. Företaget sitter i moderna lokaler på Östermalmstorg 1 i centrala Stockholm.

För att nå företagets högt satta mål söker vi nu en CFO för att bygga en finansfunktion dimensionerad för att klara tillväxtambitionen. Dina ansvarsområden kommer innebära att bygga struktur, rutiner, processer, se över ekonomisystem och verktyg. Du rapporterar till COO och spelar en stor roll i det strategiska arbetet.

Ansvarsområden:

Etablera övergripande en tydlig, transparent och effektiv struktur för finansiell kontroll, ekonomi och redovisning
Utveckla användandet av bokföringssystemet (Fortnox), Admin/IT-systemet (internt) och banksystemet (Handelsbanken) samt säkerställa att de är synkroniserade
Med trovärdighet presentera ekonomi för bolagsstyrelsen
Representera företaget och svara på frågor från investerare i eventuella framtida finansieringsrundor
Vara djupt involverad i den kommersiella verksamheten och ta del i strategiska beslut
Löpande internt presentera översikt av status för finans/ekonomi/redovisnings-struktur samt långsiktig plan för arbetet med ekonomifunktionen.
För att vara aktuell för uppdraget är det viktigt att du har dokumenterad erfarenhet av att bygga struktur i snabbväxande företag. Du är van att arbeta i digitala miljöer och har erfarenhet från transaktionsintensiva företag. Erfarenhet från rapportering till Finansinspektionen är meriterande. Uppdraget beräknas till sex månader med stor möjlighet till förlängning eller anställning på sikt för rätt person. Start enligt överenskommelse.
Är du tillgänglig och intresserad? Sök jobbet via länken nedan.

Uppdraget hanteras med exklusivitet av Interim Search. Ansvarig rekryteringskonsult: Ingemar Wallin som nås på 070-9656956.

Länk till tjänsten finns HÄR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *