Lendify stöttar Sara Hector i sin comeback

Lendify är stolta sponsorer av Sara Hector och önskar henne lycka till i sin comeback denna helg under tävlingarna i Maribor. Läs om hennes tankar och känslor inför denna comeback i detta gästinlägg här på Lendify bloggen:

Bib bib bib… Pulsen bultar innanför bröstet, ögonen ser en sak. Hörseln är spänd på att snappa upp plötsliga ljud. Känslorna sprutar, okontrollerbart. Glädje, förväntan, nervositet och koncentration. Fokuseringsförmågan är på topp. Jag njuter av att få vara här. Jag åker som en stark man i en kvinnas eleganta smidighet. Jag är tuff och tar för mig i varje sväng. Jag rör mig framåt, är aktiv och när det närmar sig en svårighet vet jag inombords att jag kan om jag bara går fram och tar i lite hårdare. Så jag gör det. Jag vet att jag kan och när jag närmar mig mål är jag nöjd. Efter tävlingen är jag nöjd. Jag är där jag vill vara och drömmen lever vidare. 

Jag kommer tillbaka till verkligheten. Öppnar ögonen. Inser att det är långt dit. Det svider lite under ögonlocken av tårarna när jag drar benet på en hal yta för att lyckas böja det. Det både låter och känns ungefär lika dåligt som att åka med ett par tävlingsskidor på en grusväg. Jag biter ihop och ignorerar de skärande smärtorna. Fram och tillbaka, timme efter timme. Vi måste alla börja någonstans. Det gäller att veta vart man vill komma, för att orka göra alla timmar av slit som inte alltid är roliga. Mitt mål är att bli bäst i världen på skidåkning. För mig handlar det om att få uppfylla min dröm, för att visa för mig själv att jag kan det jag vill. Ingenting är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.

För mig skulle det aldrig vara värt det om det inte vore för att jag fullkomligt älskar resan. Att åka skidor är det roligaste jag vet. Det är beroendeframkallande. Bara ett åk till… Om inte så är det adrenalinet som sprutar, farten, friheten, känslan av att det bara är du som bestämmer och du gör precis som du vill, ständiga utmaningar och det går alltid att bli bättre. När du åker bra i tillräckligt brant terräng måste du ta i allt vad du kan med varenda liten kroppsdel. Det är en fantastisk sport. Rolig att titta på också. Ibland.

Just när jag ligger i soffan och drar knät fram och tillbaka i på soffbordet har jag absolut ingen lust att sätta på TVn. Jag orkar inte mötas av leende glada kompisar som sätter nya personliga rekord, jag orkar inte se att livet leker och att de får göra just det som jag längtar efter så ofantligt mycket att tårarna kommer.

Min skada har inneburit att jag har tvingats tänka mer utanför både min och andras komfortabla boxar för att ha en chans att ta mig tillbaka. Det är svårt i en värld där allt är inrutat i regler, rutiner, traditioner. Det är många som tror sig veta vad som är bäst och det finns otroligt många experter i den här världen. Alla dessa unika experter verkar veta vad jag ska göra och någonstans måste jag välja att lita på någon. Det är svårt att veta vilken väg som är bäst. Jag inser att jag måste skaffa mig egen kompetens.

Jag har lyssnat, frågat och skapat mig en egen bild av vad jag tror på och därefter vågat prova just det. Jag tycker det är bäst att skapa sig en egen uppfattning innan man dömer ut något. Men ibland kan det vara riskabelt så det är bra att prova i liten skala första gången.

Det var så jag hittade rätt med min fystränare. Min fystränare är inte bara fystränare utan också den person som är närmast trollkarl jag känner, Vladimir Egorov. Han viftar lite med sina nålar och vips så fungerar ett knä som nyligen protesterade utav att endast gå i några trappor. Så att det har fungerat så bra för mig kan jag delvis tacka honom för. Jag har också haft fantastisk hjälp av sjukgymnaster och läkare på Sophiahemmet.

Jag har också tagit snedsteg under vägen. Provat fel saker. Men det har inte bara varit dåligt, för jag har alltid lärt mig saker från snedstegen. Lärt mig var gränsen går. Det är lite som att investera för mycket pengar på börsen tänker jag. Det kan vara bra att bränna sig lite så man vet sin egen gräns och vad man ska tänka på för att bygga ett hållbart sparande och kapital. Det är viktigt att ha en bra bas att stå på, ett tillräckligt bra knä innan man provar att springa. Vi har alla olika utgångslägen och förutsättningar. Några gånger har jag blivit tvingad att lyssna till gamla sanningar, regler och traditioner om hur man gör saker och det har varit skadande för min karriär. Därför känns det helt rätt att ha Lendify som sponsor – ett bolag som utmanar gamla sanningar och vill förändra finansbranschen. Ett bolag som vågar tänka fritt och göra saker som bryter upp gamla traditioner.

Jag har också hela tiden varit beredd att ompröva mina strategier och prova nya lösningar. Jag tror att det är viktigt att vara lyhörd och försöka maximera sin egen vinst utifrån förutsättningarna som ges. Det är så jag har blivit uppfostrad ”Jaja, du är sjuk nu, passa på att plugga nu så kan du göra annat senare.” Att alltid se möjligheter vid begränsningar.

Jag har länge förstått att det krävs mycket träning för att bli bra. Men du måste alltid jobba utefter dina förutsättningar. Jag har jobbat hårt för att hitta strategier som jag tror på till 100% och för att genomföra dem. Så jag vill passa på att tacka alla som hjälper mig, ni vet vilka ni är och ni är grymma! Utan er skulle det aldrig gå.

Så nu fick alla ni som följer Lendify bloggen också hoppa med på min resa lite sporadiskt. Jag hoppas att ni ska tycka att det är inspirerande att få ta del av en kamp där resultaten går att ta på, konkurrensen är stenhård och förutsättningarna är svåra. Impossible is nothing. It only takes more time.

Bib bib bib… Klockan tickar ner till start. Dudm, dudm, dudm… Pulsen bultar innanför bröstet. Ögonen ser en sak. Hörseln är spänd på att snappa plötsliga ljud. Glädjen att kunna igen är blandad med en gigantisk klump av flygande fjärilar i magen. Jag andas djupt och går in i min koncentrationsbubbla. Bara till första käppen.

Resten är oskriven historia och jag hoppas att ni följer med mig i backen på lördag!

Bästa hälsningar, Sara Hector

sara-hector

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *