Våra tre vanligaste frågor

I detta inlägg besvarar vi de tre vanligaste frågorna som vi brukar få från Er investerare.

1. Hur kan vi erbjuda så höga räntor?

Framförallt tre punkter är viktiga för att vi ska kunna ge den höga avkastning och de låga räntor vi ger.
(I) Lendify har en systematisk kostnadsfördel mot traditionella kreditgivare (100% automatiserad låneansöknings-process, inga fysiska kundkontor, inga kapitaltäckningskrav etc.)
(II) Lendify har en mycket effektiv låneanskaffnings-process med låga kostnader
(III) Lendify har mer effektiv kreditmodell som inkluderar fler datakällor än de som används av traditionella kreditgivare och som på ett mer rättvist sätt återspeglar låntagarens verkliga återbetalningsförmåga. 
Samtliga dessa fördelar delar Lendify med sig av till investerare genom att erbjuda högre avkastning, samt till låntagaren som får en förmånligare ränta. Se exempel i bilden ovan.

2. Vad händer vid en konkurs? Vad händer med de lån som jag investerat i?

Dina låneavtal finns kvar precis som tidigare vid en konkurs.
Alla avtal står mellan en låntagare och en långivare, och Lendify är en marknadsplats där dessa kan mötas, samt en administrativ tjänst för att smidigt och enkelt sköta utbetalningar mellan låntagare och långivare.

3. Omfattas vi av den statliga insättningsgarantin?

Insättningsgarantin skulle inte göra någon skillnad för oss och våra kunder. Insättningsgarantin är ett koncept för att skydda kunder hos banker som lånar ut sina ”egna” pengar.
Vi är en handelsplats på samma sätt som t.ex en aktiemäklare, och vid en osannolik konkurs ligger avtalen kvar mellan parterna precis som tidigare. Skillnaden blir bara att vi inte längre sköter administrationen kring inbetalningar.
Om en aktiemäklare går i konkurs försvinner inte kundernas aktier, och det samma gäller alla lån som förmedlats via Lendify. Välkommen till vår hemsida https://lendify.se för mer information!