Investera i person-till-person-lån? – Följ dessa bloggar!

Det kan vara svårt att hitta bra oberoende information om person-till-person-lån från svenska källor. Fenomenet är fortfarande i startgroparna här hemma, trots att det funnits i bland annat USA, Storbritannien och Tyskland sedan 2007. En sökning på peer-to-peer Lending kan därför vara ett bra alternativ. Marknadsplatserna och deras process är dock förhållandevis lika över hela världen, vilket gör att tips gällande från resten av världen är av intresse även för Långivare hos Lendify.

Följande bloggar är en bra början för att få tips på strategier och djupare insikt i person-till-person-lån:

Lend Academy En av de största sidorna riktad till investerare i person-till-person-lån. Finns även en del info för låntagare dock. Mycket djuplodande strategier. Främst riktad mot Prosper och Lending Club i USa, men många principer går att applicera på investeringar hos Lendify. Skrivs av Peter Renton som är lite av en guru inom peer-to-peer lending.

Orchard Blog En av de ledande rösterna inom peer-to-peer lending. Orchard riktar sig mycket mot institutionella investerare, men deras blog är mycket intressant för alla.

Peer & Social Lending En bra blogg om låntagande och långivande på Lending Club

Nickel Steamroller Ytterligare en stor och populär blogg om investeringar i person-till-person-lån.  Likt lendacademy.com är Nickel Steamroller fokuserad på Prosper och Lending club, men pratar också mycket om branschen i helhet och generella strategier för investerare.

LendingMemo

P2P Money Blog (UK) UK-baserad blogg med bra sammanfattningar om industrin

P2P-Banking Bra blogg med branschnyheter och relevanta intervjuer. Uppdateras ofta.

Utländska konkurrenters bloggar

Prosper.com Official Blog

LendingClub.com Official Blog

Zopa (UK) Official Blog

Blandat

Dagens Industri Digitalpodden Mycket bra podcast från dagens industri om ny digital teknik, pratar ofta om person-till-person-lån och crowdfunding