Rapport från Almedalen – På bankfronten intet nytt?

Vår medgrundare tillika produkt-/marknadschef Peter Schierenbeck besökte Almedalen förra veckan för att delta i ett seminarium om bankernas framtid, anordnat av Landshypotek. Som flera gånger tidigare var det väldigt roligt att bli inbjudna för att representera framtiden inom finansbolag och banksektorn, tillsammans med några av de äldre “jättarna”.

Undertecknad har alltid hävdat att Almedalen är mest lönsamt för PR-Konsulter och Rosévins-producenter, men samtidigt är det en plats och tid då man kan träffa intressanta människor för att diskutera viktiga saker, så det var självklart att ta en tripp över nu när vi ändå blev inbjudna.

En intressant sak vi tog med oss var “Nordea ska investera 10 Miljarder i sina It-system” Hur är ens detta möjligt och hur stora problem har de med sina nuvarande system om de måste plöja ner dylika summor i dem? Det är inte för inte som bankerna behöver sina höga avgifter kan man gissa, deras kostnader är enorma och inte alltid särkilt effektiva.

Överlag kändes nivån hög, och kompetensen likaså. På det förra seminariet vi deltog i skröt en hög bankchef att de hade anammat framtiden i och med att “man kan nu logga ut från bankappen genom att skaka på telefonen”. Ridå. Vi på Lendify vill nog hävda att framtidens bank är mer omvälvande än något som våra programmerare kan fixa på 6 minuter. Men visst, vi får väl ta med funktionen i en kommande app bara för saken skull.

Ser fram emot ett Almedalen 2016 med än mer diskussion, för vid det laget har vi börjat utmana bankerna på allvar, och de kommer att känna av det.