Top 5 saker som skulle göra oss bättre – enligt er!

Vi får hela tiden in tips från våra medlemmar om vad som skulle kunna bli bättre hos Lendify, och vilka funktioner som skulle underlätta låntagande och långivande. Här kommer top fem den senaste tiden! Håller du med?

1. Automatisk investering. Möjlighet att slippa göra alla investeringar manuellt, och istället kunna sätta vissa kriterier och låta våra datormodeller sköta investeringarna så fort det kommer upp lån som passar kriterierna. Sparar tid, ökar avkastningen och förbättrar diversifieringen. Detta är något vår teknikavdelning arbetar hårt med att implementera, så håll utkik!

2. Mobil-app. Nuförtiden sköter många större delen av sina bankförehavanden på mobilen eller plattan, och detsamma gäller för aktiehandel och mycket mer. Att kunna investera i lån medan man sitter på tunnelbanan eller ligger i sängen direkt via en app är därför mycket efterfrågat av våra användare. Vi har visserligen redan en mobilsida, men i nästan alla fall blir det bättre och enklare med en dedikerad app.

3. Underskrift och inlogg via mobilt bank-id. Eftersom vi konkurrerar med storbankerna, som äger bank-id, har det gått lite trögt att få igång det då de gärna inte underlättar för uppstickare i en konkurrerande ställning. Trist kan man tycka, men även ett tecken på att vi faktiskt ses som något av ett hot. Detta verkar dock vara på gång att lösa sig, vilket såväl vi som våra medlemmar kommer att glädjas åt.

4. Fler lån och fler Långivare! Låntagarna vill ha fler långivare, och långivare vill ha fler lån. Det är det ständiga dilemmat för P2P-marknader, men också något som förbättras för varje vecka som går. Glöm inte att bjuda in dina vänner och få 500kr var i ”sign-up bonus”.

5. Institutionella investerare. Onekligen en kontroversiell punkt i P2P-sammanhang, men tittar man mot de mer etablerade marknaderna framstår det som oundvikligt. Låntagare vill ibland ta större lån med lång löptid, säg 12 år, och privata investerare är inte särskilt intresserade av att binda upp sina pengar under så pass lång tid. Detta är mycket tydligt på Lendify där lån på över 5-6 års löptid sällan blir finansierade. Av denna anledning är det många låntagare som frågar efter ordentligt stora långivare, som kan finansiera ett lån på kanske 350.000 över 12 år.

Fonder och andra institutioner spelar en inte oviktig rol17l på marknadsplatser som LendingClub idag. Detta är en del av vad som brukar kallas Peer-to-Peer Ledning 2.0. Viktigt är dock att institutioner inte får företräde till lån som är attraktiva för privata investerare, antingen bör det ske slumpmässigt eller endast för lån som annars inte skulle bli finansierade.

Vad tycker du själv? Vad vill du se på lendify.se? Hur kan vi förbättra just DIN upplevelse? Ringmaila eller skriv till oss på Facebook eller i chatten. Vi älskar såväl kritik som beröm!