Tack för ett fantastiskt 2015!

Det har varit ett händelserikt år för Lendify. Vi har gått från 4 medarbetare till 15, fått in hundratals nya långivare och låneansökningarna har nått en bra bit över miljardgränsen. Vi kan inte med ord beskriva hur stolta vi är över hur långt vi tagit oss sedan bolaget grundades våren 2014. För våra föregångare i England och USA tog det 4-5 år att uppnå samma nivåer, det om något bevisar att svenskar är redo att se möjligheterna utanför bankjättarnas stenpalats.

2015 måste nog räknas som året då P2P och fintech sattes på kartan i Sverige, och vi kan utan att skryta känna oss klart delaktiga i detta. Under året har Lendifys ledning blivit inbjudna till ett antal stora seminarier tillsammans med nyckelpersoner från såväl andra utmanare som de stora bolagen. Det är tydligt att alla utom kanske bankerna själva förstår att någonting stort är på väg att hända, och vi är mycket glada över att vara i spetsen på denna evolution (eller är det en revolution?).

Produkten: Lendify.se har nu verkligen gått ur beta-stadiet och blivit en mogen, effektiv plattform. Arbetet med att förbättra hemsidan tar aldrig slut, och sedan igår är det möjligt att använda BankID vid registrering och inloggning. Detta kommer numera att vara det huvudsakliga sättet att logga in, och vi vet att det är något många av er användare har sett fram emot, så även vi.

I media: Vi har varit på förstasidan i Dagens Industri och blivit utnämnda till ett av de tolv hetaste nya bolagen i Norden av Business insider. Vi har uppmärksammats i breakit.se, Veckans Affärer, Financial times och många fler medier.

2016: Under nästa år kommer vi att fokusera på användarupplevelsen. Vårt mål är att på den fronten vara bäst bland samtliga P2P-aktörer i världen, och för att nå dit kommer det att krävas hårt arbete. Några saker vi kan berätta om redan nu är att vi släpper en app samt förbättrar hemsidans mobila gränssnitt (nästan hälften av vår trafik kommer mobilt idag). Vidare implementeras Swish som ett medel att ta ut och sätta in pengar på enklast möjliga sätt. Tillsammans med bland annat Toborrow och Lendlink har vi också startat en branschorganisation som ska jobba med att öka förståelsen och kunskapen för marknadsplats-baserade lån i Sverige.

Än en gång, tack för det här året och välkommen in i ett minst lika händelserikt 2016!

/John-Christian Eriksson, VD Lendify

PS: Vi ser som alltid fram emot feedback på vår tjänst – det är ni användare som är hjältarna och vi vill gärna lära oss vad vi kan förbättra. Kontakta oss på telefon, mail eller chat!