Topp 10 svenska ekonomibloggar!

ekonomibloggar

Fler och fler bloggar blommar upp och visar sig i dagsljuset. Bloggarna ger oss läsare snabb tillgång till information, kunskap och underhållning till en ytterst låg ansträngning. Att hitta nya, intressanta bloggar är däremot inte alltid det lättaste och det är lätt att man inte breddar sitt perspektiv utan fortsätter läsa samma bloggar – år in och år ut.

Just i och med vilket värde dessa bloggar skapar för sina läsare har vi på Lendify valt att göra en sammanställning över de, enligt oss, 10 bästa ekonomibloggarna just nu. Urvalet har gjorts baserat på hur ofta bloggarna uppdateras, relevans, antal Twitterföljare och andra faktorer. Vi har även hört oss för på Twitter och använt oss av den input vi fått. Listan är helt utan inbördes ordning.

För att undvika att vara för partiska har vi valt att inte ta med bloggar vi själva har samarbeten med.

Tips på 10 bra ekonomibloggar!

PerPenning

Skriver om sin resa till ekonomiskt fri och berättar om sin passiva strategi med en ödmjuk inställning till svårigheterna med aktiemarknaden.

Hemsida: https://tradevenue.se/PerPenning

Miljonär innan 30

Författare av boken ”Så kan du också bli MILJONÄR INNAN 30 och PENSIONÄR INNAN 40” och skriver om sparande, investeringar och hur det var möjligt att gå i pension innan 40 års ålder.

Hemsida: https://tradevenue.se/miljonarinnan30

Rika Tillsammans

Jan Bolmeson skriver om privatekonomi, fonder och sparande. Har även podden ”Rikatillsammanspodden” tillsammans med hans fru Caroline. Den här bloggen får man inte missa!

Hemsida: https://rikatillsammans.se/

Z2036

Skriver löpande om aktiesparande med tankar kring strategier och andra ämnen inom området. Har byggt hjälpsamma verktyg för att kalkylera förväntade slutvärden, genomsnittlig avkastning och annat matnyttigt.

Hemsida: https://z2036.blogspot.com/

Gustavs aktieblogg

Jurist och småbarnsförälder som skriver om hur han bygger sin globala aktieportfölj med exotiska inslag. Ser starkt på okända marknadsledare med starka konkurrensfördelar med drömmen att leva på aktieutdelningar.

Hemsida: http://gustavsaktieblogg.blogspot.com/

Lundaluppen

Lundaluppen slår ett slag för långsiktighet, noggranna val av företag och disciplin i sparandet. Skriver öppet om de transaktioner som genomförs och hur dessa motiveras.

Hemsida: http://lundaluppen.blogspot.com/

Fundamentalanalysbloggen

Allt började kraschen -87 när bloggaren Magnus Andersson såg sitt enda innehav falla drots att företaget inte förändrats ett dugg. Sedan dess investerar han i ett fåtal fokuserade placeringarna när han anser att priset understiger värdet på företaget.

Hemsida: http://fundamentalanalys.blogspot.com/

Långsiktig investering

En bloggare med långsiktigt perspektiv där vi får följa med på resan mot att bygga upp en portfölj som täcker levnadskostnaderna. Fokuserar huvudsakligen på bolag med stabila kassaflöden och utdelningar som växer med tiden.

Hemsida: https://langsiktiginvestering.se/

Kampenmotindex

Skriver löpande om kampen att slå index i en långsiktig investeringsstrategi. Det långsiktiga målet är, precis som många vill uppnå i investeringskretsarna, att familjen ska kunna leva på avkastningen från portföljen.

Hemsida: http://www.kampenmotindex.se/

Gottodix

Bloggen drivs av en familj bestående av två vuxna i fyrtioårsåldern som har två barn. De liknar sin investeringsblogg med en träningsdagbok, fast för ekonomi.

Hemsida: http://gottodix.blogspot.com

Har du tips på en blogg som borde listas här? Tipsa oss gärna via våra sociala medier eller på hello@lendify.se.