Lendify höjer räntorna till sina sparkunder med 0,48 procentenheter

rörlig ränta

Lendify, Sveriges största bankutmanare, vill genom teknik och data förbättra privatekonomin för svenska hushåll och skapa en mer rättvis låne- och sparandemarknad. Med anledning av höjd STIBOR höjer Lendify räntan på befintliga lån med 0,48 procentenheter och låter spararna ta del av hela höjningen.

Riksbanken höjde reporäntan från -0,50 procent till -0,25 procent den 20 december 2018 vilket har lett till att internbanksräntan (STIBOR) successivt har stigit. Hos Lendify är räntan rörlig och räntan på utestående lån uppdateras då det skett en ackumulerad förändring av STIBOR på 0,25 procentenheter eller mer.

”Att bankerna endast höjer konsumenternas låneränta men inte deras sparränta tycker vi är fel. Det är inte rimligt att konsumenterna får ta del av nedsidan av ett ökat ränteläge men att bankerna själva tar hela uppsidan. Att det är möjligt för bankerna att hantera sina kunder på detta sätt visar återigen att det behövs ökad konkurrens på bankmarknaden”, säger Erika Eliasson, Chief Investor Relations Officer på Lendify.

Att räntan hos Lendify är rörlig innebär att man som sparare inte står med samma ränterisk som man gör genom många traditionella ränteplaceringar utan får en högre ränta på sitt sparande i de fall det marknadsmässiga ränteläget stiger.

Kom igång med ditt sparande hos Lendify idag.