Vad har Eva Redhe, Catharina Lagerstam, Ann Grevelius och Andra Farhad gemensamt?

Under mina femton år i finansbranschen har jag träffat många kompetenta och många gånger briljanta kollegor, medarbetare och chefer som jag har inspirerats av. Det är dock tydligt att av de som jag har inspirerats extra mycket av och som jag har fått förmånen att ha i mitt nätverk så är den absoluta majoriteten kvinnor.

Lendify ska på allvar utmana bankerna och vi vill förändra finansbranschen. Det är dags att låta kunderna få bra avkastning, lägre räntor och bättre service än vad många inom den traditionella finansbranschen i dagsläget erbjuder. Genom öppenhet och transparens vill vi föra investerare och låntagare närmare varandra. När jag sökte mig till Lendify var min drivkraft att jag ville vara med och förändra. Jag ville fokusera på den digitala revolution som faktiskt håller på att omvandla branschen.

Jag har haft förmånen att jobba med människor med en god moralisk kompass och betydelsen av det kan aldrig överskattas. Ska man hantera andra människors kapital är det ett förtroende som man ska ta på största allvar. Det ligger ofta mycket hårt arbete bakom det intjänade kapitalet. Detta är ett ledord för oss på Lendify och vi gör hela tiden vårt yttersta för att förtjäna våra låntagares och investerares förtroende.

Lendify har på fyra år kommit relativt långt på vår resa men vi har en otroligt lång väg kvar att gå. Det tar tid att utmana bankerna i en infrastruktur som är skapad av dem man vill utmana. Vi har därmed valt att skapa ett nätverk/advisory board bestående av några av landets absolut mest kunniga personer inom investeringar. Eva Redhe är idag investerare och styrelseproffs. Jag hade förmånen att träffa henne då jag jobbade på Erik Penser Bank och hon var vid den tidpunkten VD och hon har varit en fantastisk inspirationskälla till mig de senaste tio åren. På Erik Penser Bank träffade jag även Catharina Lagerstam som då var styrelseledamot i banken och är en av Sveriges absolut mest kunniga personer inom finansiella risker. Catharina är investerare och styrelseproffs. Ann Grevelius har 20 års erfarenhet av kapitalförvaltning bl.a. i roller som CIO, Global Head of Investment Strategy och chef för svenska och nordiska aktier både på Handelsbanken och SEB. Nu driver hon robotrådgivaren Opti, är senior advisor på GB Bullhound samt är styrelseproffs. Andra Farhad driver Börshajen där hon inspirerar och hjälper människor till ökad kunskap om investeringar. Igår mottog hon utmärkelsen som årets stjärnskott på Veckans Affärers lista över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor 2018.

Att vi på Lendify har förmånen att bolla idéer och ta del av deras kunskap gällande investeringar är helt fantastiskt!

Och vad har de gemensamt? De är några av landets mest kunniga personer gällande investeringar, jag beundrar dem för deras mod och etik, de kommer att bidra till Lendifys framgång och de är kvinnor!

Erika Eliasson